Thursday, 18 September 2014

Pantai.

Assalamualaikum

Bila jejari runcing ni diberi peluang untuk menari di atas papan kekunci laptop abam zack ni, rasa macam taknak berhenti pulak. Seribu satu cerita ingin diberitahu.
Alhamdulillah, masih bernafas. Masih diberi peluang untuk hidup. Cuti sekolah sem 2 dah nak habis and yeah lepas ni busy.

Pantai dan laut. Tempat fav. Keindahan pantai dan laut yang tiada tandingannya. Tenang bila dengar ombak. Tenang bila nampak pasir putih. Rasa macam segala masalah hilang bila duduk kat atas pasir dan pandang laut. Yes, lokasi hari pengawas yang ustaz cadangkan. Ahhhh tak sabarnya!

Mudah mudahan segala yang dirancang tu, berjalan dengan lancar.

Fi Hifzillah.

Monday, 15 September 2014

Mati? i am not ready

Assalamualaikum.

Lately ni asyik fikir pasal mati. Rasa macam ajal tu semakin hampir. Rasa sayu je nak buat semua perkara. Rasa rindu semua orang walaupun orang tu berada depan mata. Rasa macam nak ucap je sayang kat diaorang setiap masa esp my best friend. There's something that makes me feel uncomfortable with myself. And idk what is that.
And i asked few of my friends about this.
Ada yang cerita pengalaman diaorang rasa benda yang sama.
Ada yang bagi nasihat.
But yang paling terkesan dalam hati, when i asked AM
And he said to me;

"Tu tanda Allah gerakkan hati kita untuk bermunasabah, khilaf dengan dosa dosa lama"

Yes, it is.