Thursday, 27 November 2014

Banoffee Pie yummy!

A few weeks ago, bagi mengisi masa lapang (tolong suggest cuti sekolah ni nak buat apa! :c) aku decide nak buat something sebab tengok whipping cream tu dah berzaman dalam peti ais.
Ingatkan nak buat cream puff, tapi asyik buat tu je. So rasa nak buat benda lain pula. Buat sesuatu yang berbeza kononnya.

Tada, Banoffee pie!

Maaf, gambar yang belum potong takde. Excited sangat, sampai lupa nak snap

Tapi aku tak makan sangat, sebab tak suka makanan yang terlalu manis. Kalau buat tu, suka lah hehehe xD

Banoffee pie ni sedap jugak, not bad. Dia gabungan biskut, caramel, pisang dan cream. Cuma aku buat ni, base dia terlalu rapuh. So bila potong tu haa amek, hancur! dia tak boleh potong, dan kitaorang makan main cedok cedok je.


Hari terakhir banoffee pie dihabiskan lalala~
So siapa siapa nak resepi, boleh request ye!
Fi Hifzillah.

5 comments:

  1. rajinnya buat pie. .mesti sedapkan?? :D

    ReplyDelete
  2. nak request resipi boleh takk..? macam best je... susah tak nak buat benda alah tu..?

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah nanti saya share resepi ye :)

      Delete
  3. wah..ni tak payah bake kan? teringin jga nak makan,malas ja nak buat..hahaha.. suka makan ceduk masuk mulut.. heaven sangat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak payah bake, masuk dalam freezer je hihi :D

      Delete