.footer-outer{display:none;}

Dik, UPSR berapa?

4 years ago, i took my UPSR result alone, without my parents sebab masatu masing masing busy but  tak kecil hati pun (sebab i anak yang baik! dan understanding....) Alhamdulillah, dapat 5A. Masa cikgu umumkan result tu, aku tak nangis pun. Tapi tengok semua kawan kawan nangis, aku rasa serba salah (i dont know why) so aku pura pura nangis. Kecil kecil dah pandai hipokrit lol

Last year, aku target 6A for my PMR sebab memang tak yakin KH boleh dapat A. Susah weh! (tidur 30 minit during exam buat aku makin tak yakin) But then malam sebelum result tu, Irdina ws and asked me;

"Weh Farahin, cuba awak check result awak"
"Boleh ea? Online?"
"Yes" *dia bagi aku link illegal website*

Soooooooo, aku dapat 8A. Ingatkan benda tu menipu, rupanya betul. I'm such a lucky girl....

And today, turn Farhad pula and again, Alhamdulillah dia dapat 5A. Tengok lah ikut jejak langkah siapa. ngehngeh



Anyway dik, walaupun kau mungkin tak sabar nak masuk alam sekolah menengah, kau kena tahu yang sekolah menengah ni lagi kuat dugaan dan cabaran. 
Kalau salah pilih kawan, memang hancur lah. 
Time ni akan terjerat dengan cinta monyet yang tiada kesudahan.
Time tu baru kau rasa terseksa belajar math.
Time ni kau rasa menyampah dengan subject sejarah (sejarah form 4&5 lagi menyampah)
Belajar betul betul dik. Aku tahu kau pandai.

Yes, sekolah menengah memang banyak ujian dan cabaran. Masa ni kita dah tak bergaul dengan budak budak tak matang. Bila aku form 4 ni, aku rasa budak form 1,2 dan 3 macam semut je haha itulah dah jadi senior kan, dengan junior pandang sebelah mata je :p

Anyway, next year dah form 5. Next year dah SPM. Wow tak sangka....
I'm gonna miss my school life heh


Mert bagi tebu, tengok tu tengah focus makan tebu tu ey ey thanks dude.

5 comments:

  1. Rindunya zaman persekolahan. Btw goodluck

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah, zaman persekolahan lah zaman paling best :') and thank you

      Delete
  2. kita suka sejarah..! math kelas paling mengantuk..dan berharap cikgu cepat2 keluar dr kelas..hehehe.masuk sklah menegah tak boleh enjoy2,dan kena rancang masa depan.. tahniah utk adik tu! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha sejarah lah awak class paling mengantuk, math paling best.

      Delete
  3. come from entry sekolah berasrama penuh berhantu?!. huhu. dah kene tipu laa. igtkan akak nak cite. rupe rupenye nak tanyaaa. hahaha. tahniah untuk akak dan adek akak. even dah past. heheh.

    ReplyDelete