.footer-outer{display:none;}

From pengawas to PKP

First day jadi pengawas aku dah pasang aim nak jadi PKP (penolong ketua pengawas) for 2014/2015. And kalau boleh nak jadi ketua tu! Haha siapa tak bangga bila jawatan sijil berhenti sekolah tulis Ketua pengawas/penolong ketua pengawas hey hey bangga okay :p

Tapi cuma Aim je. Sebab aku newbie lagi, baru jadi tahun ni. So chance nak dapat jawatan tu macam tipis, tak letak high expectation pun kuikui. Fortunately yayy dapat juga jawatan tu wow wow!

Anddddd guess what? I thought being a PKP is fun hahaha but sadly i was wrong. Tanggungjawab terlalu berat and berat and berat. Kau kena susun jadual, kau kena uruskan hal murid, kau kena jujur amanah tabligh fatonah gitu, uruskan camp form 1, camp pengawas, orientasi ohmaigod damn tired! T__T And the worst part, kau akan ada dilemma. Bayangkan if your best friend or your close friend langgar peraturan dan diaorang merayu untuk dilepaskan.

What should i do?

Kalau lepaskan, tak amanah.
Kalau tak lepaskan, diaorang akan kata macam macam.


No comments:

Post a Comment