.footer-outer{display:none;}

ILTIZAM 2014

Buat majalah sekolah tak lah susah mana, setakat type kata alu aluan, analisis peperiksaan, karya pelajar and etc. Tak susah but leceh, but thanks to Tini, Azalina, Ayuni and Daliyana for helping me.

Yang susah nya bila part nak edit gambar fuhh mencabar betul kerja. Nak cari, nak edit, letak dialog.
Ingatkan nak download photoshop, senang sikit nak edit. Pastu rasa macam AH MENYUSAHKAN, so aku cari photo edit online and i found this website. 

PIZAP - free online photo editor and collage weheeeee~



So pizap sediakan 3 category. Aku try yang collage dengan edit tu je, Design tu tak berminat pula nak try hehehe

EDIT
- Ada cut tool. Boleh potong gambar. Nanti aku tunjuk contoh.
- Boleh letak text
- Ada stickers
- Ada filters
- Ada borders
- Boleh edit brightness, contrast, colour,crop, rotate and so on.




Antara contoh guna cut tool. Hasil karya sidang redaksi 2014 

COLLAGE
- Cantum cantumkan gambar dan nanti dia jadi satu gambar, All in one gitu haaa



Pertandingan Forum Remaja 2014 
Perkhemahan
Program Khidmat Masyarakat Tanjung Piai

Sambutan Hari Guru

 So kepada sesiapa yang terlibat dengan mengedit majalah sekolah or nak edit gambar, uolls boleh pergi website pizap. Memang berbaloi hasilnya, kena puji dengan cikgu lagi tau ihiks.




No comments:

Post a Comment