.footer-outer{display:none;}

Paya Bakau kat mana pula?

Had so much fun with my classmate at Taman Negara Tanjung Piai, Pontian last week. It was a school trip (lebih kepada trip budak BIO) but cikgu nak meriah, so dia buka tawaran kepada 4 Sc PA and form 3 students. Walaupun trip ni agak membosankan (pada permulaan) sebab pandang kiri kanan, cuma ada pokok! Budak BIO kena ambil kesempatan ni untuk tahu serba serbi tentang paya bakau, jenis pokok yang ada and all those stuff sebab benda ni ada dalam syllabus kitaorang.

So nak have fun sangat tu tak boleh lah, sebab tangan sebelah dengan buku and lagi sebelah pegang camera. And Cikgu Suryana (our bio teacher) ambil 2 session which is satu lawatan sambil belajar and another one Khidmat Masyarakat and aktiviti santai.

Khidmat Masyarakat tu kutip sampah sekitar paya bakau and group yang paling berat dikira pemenang. Group aku dapat number 2 haha nampak tak teamwork tu? And aktiviti santai more like aktiviti mandi lumpur. Kena paksa berendam dalam lumpur dengan mata tertutup! Anyway, we had so much here and ni school trip yang terakhir for this year. Gonna miss school life. 


5 November 2014


No comments:

Post a Comment