Tuesday, 9 December 2014

Childhood memories!

Assalamualaikum

Entry ni khasnya ditujukan kepada orang yang bukan lahir tahun 2000 something
Seperti yang kita tahu, budak budak zaman sekarang ni lebih terdedah kepada teknologi moden
Kecil kecil or even baby sekalipun dah pegang iPad, iPhone, smartphones amboii dik, zaman aku dulu pegang remote tv pun dah kira hebat.

Mungkin ini yang dinamakan perubahan zaman.
Budak pun makin maju.
Entry kali ni pun saja nak campak balik kenangan kenangan waktu aku kecil dulu.


Ni lah sinetron yang aku tengok dulu. Maklumlah dulu tak ada fenomena KPOP ni, IndonPop je ada hewhew


Ha, ni rancangan paling aku suka. Lagu dia pun best tau. A.L.O.N.G Along! 


Sebab cerita ni lah, aku sampai sekarang ingat mak aku boleh baca minda orang dan boleh tahu masa depan lol -.-


Aku selalu berebut dengan orang lain kalau jumpa benda ni. Perasaan yang tak terkata bila dapat picit plastik ni miahaha

Aku pernah main kad ni, siap ada lagu lagi tau. One happy family at home~ Two happy family at home~

Yang ni paling feveret. Murah je, dalam 60 sen. Biasanya perempuan yang main paper doll ni.


Walaupun mungkin ada jual lagi, tapi budak budak dah tak minat. Dalam kotak ni ada coklat lepastu dia sediakan permainan. Permainan dia pula lain lain, itu yang best. Boleh buat koleksi.

Sebenarnya, tak ada apa nak dihairankan kalau budak zaman sekarang tak tahu benda ni semua
Normal lah ikut peredaran zaman. Zaman kita macam ni. Zaman diaorang lain pula.

Mungkin nanti childhood memories budak zaman modern ni
"Rindu iPhone 6,7,8,9,10" haha mungkin kan.

((Sebahagian gambar diambil dari Twitter dan Google))

14 comments:

  1. huwahaaha.. baca entry ini, maka saya membuat kesimpulan bahawa awak sangat2lah sesebaya saya. setiap gambar yg dipaparkan mempunyai memori sendiri buat saya =)
    member #142

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah, setiap gambar ada kenangan tersendiri. Tak mungkin dapat ulang :)

      Delete
  2. Yang picit plastik tu best hahaha

    ReplyDelete
  3. kita lahir 90-an..hahaha..sebaya tahun 90-an la tu..hehehe.
    memang skg dah lain dgn yang dulu apa boleh buat..kita kena move on..hahaha..
    tp kit suka makan coklat dlm kotak pink tu,apa benda namanya,pastu bila tiup,keluar bunyi..
    (*halal ke ea smua makanan kat gambar sblm tora tu?) T_T
    agak2 ada ke paper doll skrg? rare la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah, dulu pun jahil lagi hukum haram halal ni, main makan je huhu. Entah lah, budak2 zaman skrg dah tak main paper doll tu

      Delete
  4. Wah rindunya dengan semua tu. Kenangan yang sangat indah

    ReplyDelete
  5. 90's liner mesti akan rindu benda2 macam nie. :D

    ReplyDelete
  6. rindunya zaman dulu2.. n rasa tak percaya pulak dulu slalu sgt tgk cite indo. balik skola je terus terpacak dpn tv semata-mata nk tgk sinetron tu xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan kan! Memang dulu suka sangat tengok cerita indon. Sekarang korean drama pula xD

      Delete
  7. ok. tgk entry ni mmg rindu zaman gila2 dulu. tersengih tgk paper doll tu. dulu main x ingat masa. punya seronok laa.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah, dulu saya ada macam macam koleksi paper doll hihi

      Delete