.footer-outer{display:none;}

Kau kena reject?

Assalamualaikum




Jatuh Cinta // iamNeeta

"Awak, terima kasih sebab hadir dalam hidup saya tapi saya masih sayang ex saya dan dia pun nak saya balik" - jejakaTampan

Ouch! #AyatRejectKejam #Friendzoned Haha ni semua gara gara timeline twitter semalam yang bersepah dengan hashtag AyatRejectKejam ni perghh memang kena reject kaw kaw punya ah!

So kalau kau orang perempuan ni yang berada dalam situasi di atas, apa perasaan korang? Rasa macam nak langgar jejakaTampan tu guna lori ayam kan? Ye, aku pun begitu.

Orang kata kalau nak cepat move on, cari pengganti. Kau yakin kau boleh move on dengan cara begitu? Aku rasa tak.

Kau datang dalam hidup dia, bagi harapan dekat dia. Kau cakap kau sayang dia.
Tapi hakikatnya, hati kau masih dengan ex kau. Setiap apa yang kau buat dengan kekasih baru kau, kau akan ingat ex kau.

Dan bila ex kau nak getback, tanpa fikir masak masak, kau terima. Kononnya masih ada baki sisa cinta kau dengan si ex. Kononnya masih ada peluang untuk kau dengan ex kau.

Puih.

Habis, apa jadi dengan kekasih baru kau? Kau tinggalkan dia.

Rupanya dia hanya pelarian bagi kau. Dia hanya tempat persinggahan setelah hati kau remuk hancur berkecai.

Kalau rasa diri belum move on, jangan duk gatai eh nak cari pengganti.

Kenapa?

Sebab ungkapan sayang yang kau ucap untuk girlfriend/boyfriend baru kau tu cuma ucapan palsu. Sebenarnya kau keliru dengan perasaan kau. Kau ingat kau boleh move on bila kau cuma pengganti, rupanya tak.

Buat awak yang dah kena reject tu, tak payah sedih sangat. Ye aku tahu sakit.

Kalau nak nangis, nangis lah puas puas. Nangis lah sampai mata kau lebam bengkak merah semua. Nangis lah walaupun kau tak tidur malam. Semoga dengan tangisan tu, hati kau akan lebih tabah. Lebih sado katanya harharrr
Nangis selama mana kau mahu, sampai kau rasa okay.

Menangis bukan bermaksud kita lemah. Kita menangis untuk mencari kekuatan.

Tapi jangan lah sampai kau meroyan kat media social, semua status/tweet diCAPSLOCK kan.

"SAMPAI HATI AWAK BUAT SAYA MACAM NI"
"SAYA SAYANG AWAK"
"CILAKA PUNYA PEREMPUAN"

Nyampah tahu? Tampo kang.

Remember if you want to be happy you must choose to be happy instead you stuck in the sad life like I'm having rn. So be happy InsyaAllah x - Senior

9 comments:

  1. move on. teruskan hidup. jadikan pengalaman sbg pengajaran. dugaan mematangkan kita. kan? huu.. nice sharing.. ^_^

    ReplyDelete
  2. bhahaha. tak perlu nak bagitau semua orang yang kau tengah kecewa kan.
    sakit mata kami yang baca ni hah. heheh :)

    ReplyDelete
  3. Tuan tanah yang me-reject atau di--reject? hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha tuan tanah tak terlibat langsung dengan cinta ni, sekadar kutip pengalaman rakan rakan ;)

      Delete
  4. Kalau taknak kena reject, tak pyh sshkan hdp dgn cintan cintun ni. hee :D

    ReplyDelete
  5. hashtag tu siapa la yg mulakan dlu ya..hehe..mcm2 keluar.
    sedih kalau kena reject,mcm ktia nak dapatkan sesuatu yg kita dah aim lama,tak dapat kat tangan,meraung sebulan..kekekek..

    ReplyDelete
  6. hashtag tu siapa la yg mulakan dlu ya..hehe..mcm2 keluar.
    sedih kalau kena reject,mcm ktia nak dapatkan sesuatu yg kita dah aim lama,tak dapat kat tangan,meraung sebulan..kekekek..

    ReplyDelete
  7. memang sedih bila kita cuma jadi tempat pelarian untuk seseorang kan.. ina pun tak setuju kalau nak move on, kena cari pengganti..

    ReplyDelete