Wednesday, 4 March 2015

Big Hero 6 was awesome!

Assalamualaikum

First, Alhamdulillah sebab ujian selaras 1 dah habis. Lega teramat lega, lepas ni tinggal focus Pertandingan Forum Remaja je.

Sec, sebab ujian dah habis boleh lah kita berjimba bertepuk tangan meraikan kejayaan kita selama seminggu bertukus lumus study hokayyy

Mungkin agak terlambat untuk aku bercerita mengenai movie ni, tapi apakan daya sebab aku memang selalu ketinggalan bab tengok latest movie ni. Mempersilakan....


I really love this movie! Watak watak dia yang sangat comel, jalan cerita yang menarik, of course berkaitan dengan technology masa kini, penciptaan robot dan alatan yang canggih dan  apa yang membuatkan movie ni menarik ialah watak Baymax yang ya Allah cutenya!!!

Untitled
Who needs a boyfriend when Baymax can gives you a warm and sweet hug?

Untitled

Baymax ni kira macam nurse yang Tadashi (abang watak utama) cipta. Nurse robot, awak ada?

Yes, ada part yang menyentuh hati aku bila tengok movie ni which is Baymax sanggup berkorban nyawa dia demi Hiro (watak utama) jeng jeng apa yang dah jadi dengan Hiro? 

Kepada sesiapa yang dah tengok movie ni, tahniahhhh sebab dapat tengok awal awal lagi. Siapa yang belum tu, cepat cepat lah tengok! Tak rugi pun, hilang stress tau.

Baiklah, setakat sini saja. Blog kian ha ha hambarrr kerana tuan tanah yang tak habis habis busy kalah perdana menteri

Fi Hifzillah.

1 comment:

  1. Best cerita ni,,, tema cerita yang boleh dikatakan agak berat ,, but diceritakan dalam satu cara yang sempoi. Best.

    ReplyDelete