Saturday, 20 August 2016

KMM; Life di Matrikulasi

Assalamualaikum guys,

So harini baru ada masa nak update blog, nak on laptop. Sebab dah tentunya bila masuk matrikulasi ni, jadual weekdays sangat lah pack!

Kelas dari 8 hingga 4. Petang ada latihan kelab yang korang join. Takpun petang siapkan tutorial (tutorial ni macam homework la) ataupun lab report, especially kalau kau budak sains modul 1, dan kau ada 3 experiment minggu tu perghhhh hidup segan mati tak mahu masatu T_T dan belum campur extra class waktu malam. Jangan risau, kelas malam selalunya bergantung kepada lecturer. Selalu nya 2 kali sebulan je. Tidak lupa juga kelas tambahan pada weekend haha! Nasib korang la

Pejam celik pejam celik, yeah dah 3 bulan stay kat matrik. So ada lagi 7 bulan caiyok! Dah jumpa macam macam orang, dah bergaul dengan macam macam orang. Dah jadi mayat hidup tahu kat sini tapi so far, sangat best! Ye sangat best kalau kau tahu nak survive kat sini. Takpayah la homesick sangat, sebab sebenarnya kau pun takkan ada masa nak fikir pasal rumah.


Ni barang barang yang aku bawa masa nak pergi. 


Dan ini la bilik di Matrikulasi Melaka (KMM) 


Dalam bilik ada 4 orang and ni just aku punya part je. Masa ni baru masuk so roommate still takde lagi. Dan tu tempat ampaian bilik aku. B336 Wing A.


Okay ni masa first outing pergi bazaar Ramadhan dengan roommate


Ni masa pergi practice kompang, bawa Carol sekali


Guess what? Nak jumpa budak sorang ni punya la payah. Psstt, dia ni kawan dari SMK lagi


Oh hey baby! I miss youuuuuuuuuuu


Ni dengan wing mates beriadah main bola jaring


Class cancel, nampak je kertas kertas atas meja tapi actually sembang pasal lelaki hots kmm huhu


Classmate!


Ni kelas dinamika, kami belajar etika makan yang betul. Kelas dinamika la yang paling best sebab class ni macam class sivik, kita just dengar presentation orang.


KUMBE (kumpulan belajar)


Kelab fav, kelab kompang


Ahli ahli kelab kompang


First picture dengan roommates


Ex practicum 


With Wahida, sehari sebelum balik beraya yayyyy


KUMBE part II


KMM ni dia atas bukit tau, bila pagi pagi pemandangan sangattttt lawa


Stor sukan


Roommates


Wing mates


I really love them wehhhhh.


Sambutan Hari Raya KMM


Carol and I wehee


Oh ya ni kelas Dinamika tadi


That's all for today, gonna update soon. Soon la sangat, dont trust me. 



1 comment:

  1. nice blog ! nanti singgah2 lah datang ke blog kami :) http://prdkmph.blogspot.my/

    btw goodluck PSPM1 nanti ;-)

    ReplyDelete