Mediary: Second Block and 2018's goal?

Hey guys!

Alhamdulillah I dah habis Block 2 (Man in The Environment) Nak kata susah tu hmm boleh tahan la juga. Block 2 is divided into three major units - pathology, pharmacology and microbial & others parasitic agents of disease

Pathology is mostly belajar pasal proses repair and healing, inflammation etc

Pharmacology ni ha biasalah pasal drugs, antibiotic semua ya tuhan susah gila nak hafal bab antibiotic/ mechanisms of action dia / contoh contoh dia/ side effects dia

Microbial and parasitic agents ni belajar pasal parasit, bacteria dan virus

Block ni still belajar basic lagi tapi jangan ingat basic tu senang, basic dia pun dah susah. Tapi yang bestnya bila part masuk lab ishhh best gila, walaupun mula mula tu I macam haih menyampahnya masuk lab kena tgk slide under microscope la bagai tapi lama lama seronok weh! Okay, lecturer pula ada yang seronok (mostly) dan ada yang seram bila dia masuk class. Bukan seram apa, diaorang suka pass microphone dalam class so nanti sama ada dia pick random untuk jawab soalan2 especially bila lecture petang. Tabah je la T_T

For block 2, still relax relax lagi because jadual tak pack. Ada lagi gap at least 2 jam sehari tu. Minggu PBL lagi tak banyak lecture, tapi I rasa nak menangis lepas tengok block 3 punya jadual. Nak gelak pun ada gak :")) Memang pack gila. Moga moga terus tabah, Farahin <3

Okay macam biasa lah, setiap gambar ada ceritanya :) Ni yang sempat I collect sepanjang block 2 weheee


Ni waktu lab, masani lab assistant tengah bagitahu nak buat apa



Your future doctor kehkeh



Okay done. Since today's date is 31/12/2017 so nah 2018's goal. Tak minta lebih cuma I harap I jadi lebih rajin dari dulu :)

1 comment:

  1. Good luck for your new chapter of 2018.May everything you planned goes well.^^ Happy new year from me :)

    ReplyDelete