Mediary: Block 3 OMG!!

Holla guys, so harini kita cerita pasal block 3 - Blood & Immunology. Sebenarnya i plan nak update pasal block 3 ni lepas habis EOB 3 tapi sedihnya, tak ada masa. Eh jap, ke i malas? LOL

Disebabkan tak ada masa + malas tu, sekarang dah masuk minggu ke 5 block 4 tapi baru sekarang rasa nak update pasal block 3. Jadi faham faham la ye yang i dah banyak lupa apa yang i lalui masa block 3 hm. So disebabkan masalah cepat lupa i ni kan guyzzz, kita tengok gambar je la. Sebab yuna kata "setiap gambar ada lagunya" cis jadi acah acah je la korang dengar melodi pada setiap gambar tu.

Oh lupa, disebabkan block ni belajar pasal darah dan immunology (immune system dalam badan kita tu ha) so block ni banyak la bermain dengan darah dan juga belajar macam mana white blood cell kita melawan infection hiyak skrapp pap pap

Okay so ni clinical session, masa ni iols tengah mencari location lymph nodes. Oh lymph node tu bila korang kena infection ke, nanti dia membesar. Ha tahu kan? 

This is my roommate ceh ada gaya doctor tak sekarang? Ahaks

Ni first time i cucuks tangan orang hahaha no la ni just patung je. Susah babe!



Cuba teka tangan siapa yang jadi mangsa? MINE BABE! But its okay, i rela tangan i jadi bahan eksperimen kawan kawan I.








That's all, thank you. 

1 comment: